カテゴリ: └ Cheese( 21 )

April 13, 2017 ハーブのチーズ Herb in Cheese 

春になるといろいろなチーズが出てきます。ユニークなタイプ、例えば、周りをローズマリーなどの
ハーブで覆われたチーズもその一つです。香りも中のクリーミーさが楽しめます。

When it becomes spring, varieties of cheeses are available. The cheese surrounded by herbs
such as rosemary is one of the unique kinds. You can enjoy both its aroma and creamy taste.

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by miwakodastudio | 2017-04-13 07:00 |  └ Cheese

October 31, 2016 山のチーズ Cheese from Mountains

今月のクラスでお出ししている山のチーズ。秋、そして冬になると活躍するスイスのチーズ。
コクがあり体が温まる気がします。寒くなりました。暖かくお過ごしください。

Here is cheese from Swissfor this month's cheesed. Cheese from mountains are popular
during fall and winter. It has full-body and rich taste, which makes your body feel warm.
It is getting cold outside so stay warm.

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by miwakodastudio | 2016-10-31 07:00 |  └ Cheese

July 2, 2016 ブルーチーズの食べ比べ Comparison amang blue cheeses

パーソナルアートのクラスでは、同じタイプのチーズを食べ比べます。今回は世界のブルーの食べ比べ。
同じブルーでも青カビの量や模様が全く違い、お味は塩味やコクに影響します。
(2016年5月 パーソナルアートクラス 『母の日のテーブル』)

At the class of Personal Art, the same types of cheese are compared. For this time,
the comparison of blue cheese in the world was its aim. Even though it seems that
they are the same kind, the blue mold patterns and tastes are totally different
depending on the amount of blue and the production methods.
(Personal Art Class in May, 2016 Mother’s Day)

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by miwakodastudio | 2016-07-02 07:00 |  └ Cheese

November 18, 20 15 柔らかいミルクの味チーズ Milk in Taste

イタリアのピアーヴェ メッツァーノというセミハードのチーズ。昨日の青カビと違ってとてもまろやか、
口に含むと、まずミルクの甘味がふんわり広がり、チーズがちょっとと言う方におすすめのチーズです。
(ヨーロピアンのテーブル:7月アドバンスクラス)

The hard cheese called PIAVE MEZZANO from Italy. Compared to the blue cheese that was
introduced yesterday, the taste is very mild like milk. If you don't like cheese so much,
this is the one that you should try. (European Table: Advanced Class in July)

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by miwakodastudio | 2015-11-18 07:00 |  └ Cheese

November 17, 20 15 ゴルゴンゾーラ ドルチェGORGONZOLA DOLCE 

ヨーロピアンのテーブルでは、イタリアの赤白ワインと4種類のチーズのマリアージュを追求しました。
イタリアというと代表的なのが、青カビのゴルゴンゾーラ。ドルチは、青カビの中でもマイルド。
赤ワインだけではなく、フルーティな白ワインも美味しいと感じました。
(7月 アドバンスクラス) 

For European table, four different kinds of cheeses and Italian red and white wine were tasted
trying to find the best marriage. One of the representative Italian cheeses is blue cheese called
Gorgonzola Dolce, which is good not only red wine but also fruity white wine.
(Advanced Class in July)

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by miwakodastudio | 2015-11-17 07:00 |  └ Cheese

August 10, 2015 よくにたチーズ Similar Cheese

ルブロション ド サヴォワというサヴォア地方のチーズを買おうと愛宕のフェルミエにいきました。
残念ながらなく、がっかりしていたところ同じ地方のアベイ ド タミエというそっくりなチーズを
勧めてもらいました。クリーミィでほのかにナッツ香り、今夜の楽しみにします。

I went to a cheese shop called Fermier in Atago to buy the particular cheese, REBLOCHON DE
SAVOIE. Unfortunately there is this cheese. Instead, they recommended the similar cheese
called ABBAYE DE TAMIE from Savoie area as well. It tastes creamy with nuts aroma. I am
looking forward to eating it tonight.

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by miwakodastudio | 2015-08-10 07:00 |  └ Cheese

June 26, 2015 コスモポリタンのテーブル:いろんなチーズ Table in Cosmopolitan: Various Type of Cheese

コスモポリタンのテーブルでは、4種類のチーズを用意しました。フランスに山羊のチーズも形が
ドーム型の可愛いチーズや山羊のミルクでできた青カビのチーズなど、ユニークなものも最近沢山
あります。ドーム型の TAUPINETTE(トピネット)と山羊のチーズの青カビチーズ、PERSILLÉ DE
CHÈVRE (ペルシエ ド シェーヴル) です。 (5月 Advanced Class)

At the class of the Cosmopolitan Table, four different kids of cheeses were prepared. Among
those, chevere cheese are hot recently from France including unique domed shape as well as
blue cheese made by goat milk. Here is domed shaped called TAUPINETTE and blue chevere
cheese called PERSILLÉ DE CHÈVRE. (Basic Lesson in May)

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by miwakodastudio | 2015-06-26 07:00 |  └ Cheese

May 30, 2015 ロワールのテーブル:チーズボード Table for Loire: Cheese Board

ロワール地方のテーブルは、古い木のチーズボードを、キッチュなイメージのテーブルにあわせました。
山羊のチーズを山羊のチーズが有名なロワール地方にあわせて。4月Advanced Class)

The old wooden cheese board for a goat cheese was located on the Lorie table, where is
famous about goat cheese. The table image was 'kitsch', so the old kind of thing was perfectly
matched. (Advanced Class in April)

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by miwakodastudio | 2015-05-30 07:00 |  └ Cheese

May 24 2015 ロワールのテーブル:山羊のチーズたち Table for Loire: Chèvre Cheese

ロワール地方といえば、732年のトールポワティエの戦い以来栄えた山羊のチーズ。ロワールのテーブルでは、
ロワール地方のチーズなくては語れない。真っ白な生地が美しいチーズはこの季節ならではのものです。
(4月Advanced Class)

The area called Lorie is famous with Chevre cheese since Bataille de Poitiers in 732. The chevre
cheese played an important role for the table for Loire. The beautiful white inside like chalk is special
product for this season. (Advanced Class in April)

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by miwakodastudio | 2015-05-24 07:00 |  └ Cheese

November 25, 2014 北イタリアのテーブル:北イタリアのチーズNorth Italy Table: Cheese from North Italy

北イタリアのテーブルのレッスンでは、4種類の北イタリアのチーズと北イタリアの白・赤ワインの
マリアージュを楽しみました。北イタリアのチーズは大胆な味わいでどれも大好き!
(10月のAdvanced Class)

1.クアルティローロ・ロンバルド(QUARTIROLO LOMBARDO)ロンバルディア州 ソフトタイプ ウオッシュ
2.ゴルゴンゾーラ ドルチェ(GORGONZOLA DOLCE DOLCE)ピエモンテ州 青カビ
3.ピアーヴェ ヴェッキオ オーロ(PIAVE VECCHIO ORO)ヴェネト州 ハード 牛乳
4.プロヴォローネ ドルチェ(PROVOLONE DOLCHE)エミリア・ロマーニャ州 パスタ・フィラータ 牛乳

At the lesson for North Italy Table, four cheeses and white and red wines were selected.
We enjoyed each marriage. I like Italian cheese very much. Those are not so sophisticated but
very tasty! (Advanced Class in October)

1.QUARTIROLO LOMBARDO
2.GORGONZOLA DOLCE DOLCE
3.PIAVE VECCHIO ORO
4.PROVOLONE DOLCHE

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by miwakodastudio | 2014-11-25 07:00 |  └ Cheese