カテゴリ: └ Sweets( 25 )

June 27, 2017 クッキー Cookies

『父の日のテーブル』の箸休めのクッキーはオリジナルで大人っぽく。
(Made by Sweets. T. Lab)(5月クラス 父の日のテーブル)

A small finger dish was originally made unsweetened cookies
for the Father’s Day Table. Its design is also a very mature and stylish.
(Made by Sweets. T. Lab)(Father’s Day Table in May Class)

a0307186_9571469.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-06-27 07:00 |  └ Sweets

April 12, 2017 オレンジのスウィーツ Orange Sweets 

先月のクラスのスウィーツは、いろいろな種類の柑橘が入ったゼリー。
アロマもオレンジの香りにました。オレンジの香り、そしてスウィーツのオレンジも
元気にしてくれます。オレンジはコミュニケーションの色です。(3月 ベーシッククラス)

Last month’s class sweets was a jelly with a variety of oranges.
Aroma was also orange. Orange makes you feel cheerful since orange is
one of the best communication colors. (Basic Class in March)

a0307186_22233710.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-04-12 07:00 |  └ Sweets

March 8, 2017 らくがん Rakugan

女の子のお祭りには、色とりどりのらくがんを飾りました。マカロンを飾っても可愛いよ。
(ひな祭り 2月ベーシッククラス)

For the girl’s event, Rakugan, one of representative Japanese pastry, was decorated.
Instead of Rakugan, colorful macaroons are also a good idea to be on the table.
(Doll’s Festival, Basic Class in February)

a0307186_804580.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-03-08 07:00 |  └ Sweets

February 21, 2017 可愛いお菓子 Sweets in Pretty Image  

「プリティなテーブルに可愛いスウィーツを作ってください。」とお願いしたら、
スウィーツラボが作ってくれたお菓子。可愛いというと赤やピンクや黄色になりました。
色に対する感覚は万国共通です。
(1月 ピンクのテーブル カラーサイコロジークラス)
 
When I asked Sweet’s Lab to make pretty image sweets, he used red,
yellow and pink colors. Feelings and images that we have in colors
are the same all over the world.
(Table in Pink, Color Phycology Class in January)

a0307186_7461684.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-21 07:00 |  └ Sweets

September 5, 2016 あんみつとシャルドネ  Anmitsu & Chardonnay

夏祭りのテーブルは、夏の風物詩として何十年も親しまれてきた日本のあんみつと白ワインを
合わしてみました。寒天、赤エンドウ豆、小豆あん、白玉団子に黒蜜をかけて、コクのあるはちみつの
香りがするシャルドネはいいコンビネーションでした。 (アドバンスクラス 2016)

For Summer Festival Table, “Anmitsu"; a traditional Japanese desert that particularly
enjoyed during the summer for a number of decades was tasted with a white wine.
We enjoyed the honey aroma Chardonnay with “Anmitsu”, which was made of “Kanten”
(anger jelly), cooked red peas,“Azuki Anko”, “Shiaratama Dango”, sweet dumplings
made of sweet rice with sweet black syrup. (Advanced Class, 2016)

a0307186_111342.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2016-09-05 09:00 |  └ Sweets

June 15, 2016 マカロンタワー Macaroon Tower

『ガールズパーティ』のテーブルにはマカロンタワーを添えます。マカロンは色とりどりで
とても可愛くガールズにぴったり。「がち」かわいいとお嬢様に好評でした。
(2016年3月 ベーシッツククラス ガールスパーティのテーブル)

For “Girl’s Party” Table, macaroon tower was displayed. One of girls told that
they are “literally ” cute. (Basic Class in March, 2016 Girl’s Party Table)

a0307186_736464.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2016-06-15 07:00 |  └ Sweets

November 7, 20 15 月餅 Geppei

モダンチャイニーズのテーブルで中国のスウィーツ月餅を飾りました。月餅はどこにでも売ってのかと
思ったら、なかなか見つからず、やっとみつけたのはスーパーです。でも美味しそう。
(7月ベーシッククラス) 

The sweets called Geppei was decorated for Chinese Table. It was difficult to find Geppei this
time. Finally, I found them at super market. But they still looked good. (Basic Class in July)

a0307186_1075055.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2015-11-07 10:08 |  └ Sweets

September 22, 2015 パリのテーブル:ワインボンボン Paris Table: Wine Bonbon

パリというとワイン、だからパリのテーブルはウイスキーボンボンでなく、チョコレートの中にワインが
入ったらワインボンボンをデザートに添えました。こちは、フランスではなくアメリカのナパバレーの
お土産です(6月 アドバンスドクラス)

Talking about Paris, wine may represent it. Therefore one of the Paris Table decorations,
wine bonbon was used not whisky bonbon. It was gifted from Napa Valley in the US not France
though. (Advanced Class in June)

a0307186_8261499.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2015-09-22 08:24 |  └ Sweets

June 27, 2015 コスモポリタンのテーブル:ガトーショコラ Table in Cosmopolitan: Gateau Chocolat

コスモポリタンのテーブルのクラス、テーブルにあわせて黒いデザートを『お菓子の箱』に作って
いただきました。ガトーショコラ、見かけはクールだけれど、なかはしっとり。ちょっと暖めて
ホイップクリームをのせてね。(5月 Advanced Class)

At the class of the Cosmopolitan Table, the sweet called Gateau Chocolat was served at the class.
This was made by 'Okashi no Hako' based on the request to make a black sweet. It looks cool
but moist inside. After warming up a little, we had it with whip cream.
(Basic Lesson in May)

a0307186_7335080.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2015-06-27 07:00 |  └ Sweets

May 15, 2015 イースターのテーブル:イースターラビットEaster Table: Easter Rabbits

イースターのテーブルでは、FORTUM & MASONのイースターラビット、エッグ、そしてバードの
クッキー。テーブルの端に添えて。(4月Basic Class)

For Easter Table, Easter cookies including rabbit, egg and birds from FORTUM & MASON were on
the table, which made us really Easter. (Basic Class in April)

a0307186_7365894.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2015-05-15 07:00 |  └ Sweets