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May 31, 2016 和モダンのテーブル Japanese Modern Table  

和のテーブル、日本では和洋折衷の生活だから和モダンのテーブルを作りやすい。
大切なことは、コンセプトとイメージをしっかり統一して決めること。
「強さと優しさ」のコントラストをポイントに作りました。
(2016年3月 アドバンスクラス 春の和のテーブル)

Since Japanese daily life is already compromising between East and West.
The important thing is to have an integrated image and concept on the table.
For this, the point is to aim to generate “Strangeness & Gentleness”
(Advanced Class in March, 2016 Spring Japanese Table)

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by miwakodastudio | 2016-05-31 07:00 | Lesson Theme

May 30, 2016 仕上げのワイン Last Wine  

フルーツフルコースの最後は、きれいで飲みやすく余韻を感じるデザートワインにしました。
小さな焼き菓子に合わせて。(お菓子の箱、コラボレーションレッスン 春のワンデイレッスン) 

The last wine for this sweet full course was the sweet desert wine with long after flavor.
Along with it, small baked cookies were prepared.
(One Day Collaboration Lesson in spring with Okashi no Hako)

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by miwakodastudio | 2016-05-30 07:00 | Event

May 29, 2016 チョコレートのニュアンス Nuance of Chocolate  

赤ワインは、果実の甘みを感じる、チョコレートのニュアンスのあるアイテムものを選びました。
お口直しの後に、温かいメインのスウィーツに合わせて。
(お菓子の箱コラボレーションレッスン 春のワンデイレッスン) 

お口直し:桜のグラニテ
温メイン:米粉のクレープシュゼット ビターなクラフトチョコレートのソースと土佐文旦のピールを添えて

The red wine with chocolate nuance was for the hot main in the sweets full course
after the palate freshener. (One Day Collaboration Lesson in spring with Okashi no Hako)

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by miwakodastudio | 2016-05-29 07:00 | Event

May 28, 2016 フレッツシュ Fresh

白ワイン、さわやかなフルーツの酸味を思わせるアロマティックなワインは、スウィーツのスープと
冷メインに合わせました。爽やかに〜。(春のワンデイレッスン) 

スープ:フレッシュ苺と道明寺の冷たいスープ
冷メイン:北海道太陽牧場のグラスフェッドミルクで作ったフレッシュチーズ 真心と季節のフルーツを添えて

The white wine with fresh fruit aroma was for soup and cold main that were made by sweet.
It was fresh~. (One Day Lesson in Spring)

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by miwakodastudio | 2016-05-28 07:00 | Event

May 27, 2016 春のワンデイレッスン One Day Lesson in Spring

春のワンデイレッスンは、スウィーツフルコースにワインを合わせるというもの。それぞれのスウィーツにあう
スペインワインを探求していきました。

まずは、アペリティフと前菜 には、スパークリング(微発泡)Mdo モスカート・デ・オチョア ブランコ
(MdO Moscato de Ochoa)。スィーツに微発泡の爽やかな甘口のワインを添えて。
(お菓子の箱とコラボレーションレッスン)

アペリティフ:桜の香る甘酒
前菜:
1)上州産干し柿と無添加北海道クリームチーズの和え物 純胡椒添え
2)北海道太陽牧場のグラスフェッドミルクを使ったそら豆のクレームブリュレ
3)ガーナ産カカオのクラフトチョコレートを使った羊羹 aux chocolat

One day lesson in Spring was focused the marriage with Sweets Full Course and Spin wines.
As beginning, pure sweet sparkling wine called MdO Moscato de Ochoa for aperitif and appetizer.
(Collaboration Lesson with Okashi no Hako)

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by miwakodastudio | 2016-05-27 07:00 | Event

May 26, 2016 季節の色 Seasonal Colors

春は淡いピンクと新芽の緑がイメージでその色をテーブルに使うことが多く、夏になってくるとビビッドな黄色や
青などが大活躍してきます。季節の色が楽しめるのもテーブルコーディネートの醍醐味の一つです。

Pale pink and bright green are often appeared on the table while vivid yellow and blue are getting
popular in summer. Enjoying seasonal colors is one of the best things of table coordination.

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by miwakodastudio | 2016-05-26 07:00 |  └ Creative

May 25, 2016 オメガナイフOmega Knife

チーズのナイフにもチーズの種類に合わせて色々あります。そんな中定番、万能なのがこのオメガナイフ。
ずっと愛用しています。

There are a variety of cheese knives based on the types of cheese. Among that, here is
the omnipotent cheese knife called omega knife. I have been using for a long time.

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by miwakodastudio | 2016-05-25 07:00 |  └ Cheese

May 24, 2016 アンティーク風お花 Flowers in Antique

アンティークにお花を作りたい時は、曲線の枝物を使うといいです。コットンのお花を絡めてね。
(2016年 2月 パーソナルアートクラス 雪見のテーブル)

If you would like to make an antique image flower arrangement, I would recommend
using curved branch. Along with it, cotton flowers would boost the atmosphere.
(Table for Snow Viewing, Personal Art Class in February 2016)

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by miwakodastudio | 2016-05-24 19:00

May 23, 2016 いちごのチョコレートフォンデュー Strawberry Chocolate Fondue

いちごをコーン型のベルナルドのカップにたくさん入れて、チョコレートフォンデューを
ロウソクでたいて、たっぷりチョコをつけて楽しみます。ストロベリーチョコは美味しいね!
(2016年 2月 パーソナルアートクラス 雪見のテーブル)

Let’s enjoy Chocolate Fondue with a full of strawberries, which are inside of
the Bernardaud cups. The Chocolate Fondue kit is used with a candle.
Chocolate and strawberry is one of the best matches!
(Table for Snow Viewing, Personal Art Class in February 2016)

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by miwakodastudio | 2016-05-23 07:00 |  └ Item

May 22, 2016 静寂な色 Silence Colors

大人の女性のテーブルには静寂な色で作ります。真っ白でない白、薄いグレーに少しの茶色、静かで穏やかな
雰囲気を楽しみます。(2016年 2月 パーソナルアートクラス 雪見のテーブル)

The table for matured females was made by silence colors. The white, not pure white, light grey
and a small portion of brown color generate a peaceful atmosphere.
(Table for Snow Viewing, Personal Art Class in February 2016)

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by miwakodastudio | 2016-05-22 07:00 |  └ Color