<   2017年 02月 ( 28 )   > この月の画像一覧

February 28, 2017 ひな祭りのテーブル Doll’s Festival

もうすぐひな祭り、女の子のお祭りだと心躍ります。今月のベーシッククラスで作りました。

Doll’s Festival is coming soon, which makes me feel happy since it is a girl’s
festival. With that feeling, the table was made for the Basic Class lesson of this month.

a0307186_7301439.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-28 07:00 | Lesson Theme

February 27, 2017 ストロベリーティStrawberry Tea

ハーブティにも色々ありますが、最近美味しいな〜と思っているのは、ストロベリーティ。
味も色もラブリーです。 

There are so many kinds of herb teas recently. One of the recent favorites is
Strawberry tea. The color and taste are very lovely.

a0307186_2122315.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-27 07:00 |  └ Favorite

February 26, 2017 丸5年 5-year around

スタジオを建てて丸5年経ちました。このライトももう5年になります。 

It is 5 years since we built the studio. This light is also 5 years old.


a0307186_852494.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-26 07:00 | Studio

February 25, 2017 ブルーチーズとメーブルシロップ Blue Cheese & Maple Syrup  

ブルーチーズとメープルシロップの組み合わせ。最近はまっています。
メイプルのマジックはすごい、チーズがデザートに、チーズ嫌いにお勧めしたいです!

The marriage between blue cheese and maple syrup is awesome,
which I really want to recommend to the people who don’t like blue cheese.
Blue cheese becomes a desert by the magic of maple syrup!

a0307186_21591596.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-25 07:00 |  └ Cheese

February 24, 2017 チーズ嫌いに If you don’t like cheese

アルスア ウジョア(ARZUAULLOA)というスペインのチーズ。むっちりと柔らかな中身、
表面はスムーズな生地で、バニラクリームの味わいです。チーズが苦手な人に
お勧めしたいです。白ワインや季節のフルーツと合わせていただきます。 

If you don’t like cheese, I would like to recommend the Spain cheese called
ARZUAULLOA. It is plump inside with smooth surface. Its taste is like vanilla cream.
I also recommend eating it with white wine and/or seasonal fruit.

a0307186_2232508.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-24 07:00 |  └ Cheese

February 23, 2017 冬のワイン Wine in Winter 

冬のワインというと赤ワインが美味しいですが、レモニーな味の白ワインも良いです。
暖かいお部屋で飲むのが、最近の楽しみです。(ボルドー コート・ド・フラン
LES CHARMES GODARD BLANC レ・シャルム・ゴダール・ブラン)

As wine in winter, red wine is very tasty. However, lemony white wine is
my favorite in this season. I enjoy drinking it in the warm room.
(LES CHARMES GODARD BLANC, Bordeaux-côtes-de-francs)

a0307186_7115062.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-23 07:00 |  └ Drink

February 22, 2017 冬のチーズ Cheese in Winter

冬のチーズは、ミルクの風合いがたっぷりのハードなチーズが美味しいです。
ヘイゼルナッツなどの複雑な香りもします。毎晩の楽しみです。
 
Hard kinds of cheeses are very tasty in winter, which include
rich milk and nuts notes. Happy to eat every night.

a0307186_82680.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-22 07:00 |  └ Cheese

February 21, 2017 可愛いお菓子 Sweets in Pretty Image  

「プリティなテーブルに可愛いスウィーツを作ってください。」とお願いしたら、
スウィーツラボが作ってくれたお菓子。可愛いというと赤やピンクや黄色になりました。
色に対する感覚は万国共通です。
(1月 ピンクのテーブル カラーサイコロジークラス)
 
When I asked Sweet’s Lab to make pretty image sweets, he used red,
yellow and pink colors. Feelings and images that we have in colors
are the same all over the world.
(Table in Pink, Color Phycology Class in January)

a0307186_7461684.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-21 07:00 |  └ Sweets

February 20, 2017 チーズボード Cheese Board  

カナダのお母さんからプレゼントしてもらったカエデの形のチーズボード。
バンフのシャトーレイクルイーズホテルのボード、可愛いい。
 
The maple-shaped cheese board that was gifted by Canadian
host mother is so pretty. That was from CHATEAU LAKE LOUISE in Banff.

a0307186_20485317.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-20 07:00 |  └ Favorite

February 19, 2017 ピンクの気持ち Feeling about Pink

ピンクを選ぶときの気持ちは、なんだかゆっくりしたいな、とか、甘えたいなといったとき。
ピンクの気分のあなたは、今日はのんびりしてね。

The feeling when you choose pink is to wish to be relaxed or rely on other people.
If you choose pink today, take it today.

a0307186_8134736.jpg



a0307186_222431.jpg


by miwakodastudio | 2017-02-19 08:17