カテゴリ: └ Cheese( 25 )

May 5, 2018 春のチーズ Cheese in Spring

Cheeses in the last month's class were Spring Cheese.
The main item was "SAKURA", a little late in this year.

先月のクラスのチーズは春のチーズ、目玉はちょっと遅かったけど『さくら』です。
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by miwakodastudio | 2018-05-05 07:00 |  └ Cheese

March 29, 2018 とろとろチーズ Soft Cheese

春のチーズはソフトで美味しいです。(2月のレッスン)

Spring cheeses are very soft and tasty. (Lesson in February)
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by miwakodastudio | 2018-03-29 07:00 |  └ Cheese

February 27, 2018 モンドール Mont d'Or

もう直ぐ季節が終わってしまうモンドール、何度もそう思って、
またクラスで食べてしまいました。

I don't remember that how many times I thought that Mont d'Or,
of which season ended soon, so we had better eat.
Then we ate at the class again.
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by miwakodastudio | 2018-02-27 07:00 |  └ Cheese

January 19, 2018 ジロール Girolle

チーズをくるくる回して花びらが作れるジロールと言うチーズカッター。
パーティーテーブルにぴったりです。

A cheese cuter called Girolle that can make a petal by turning the cheese.
It is perfect for party tables.
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by miwakodastudio | 2018-01-19 07:00 |  └ Cheese

April 13, 2017 ハーブのチーズ Herb in Cheese 

春になるといろいろなチーズが出てきます。ユニークなタイプ、例えば、周りをローズマリーなどの
ハーブで覆われたチーズもその一つです。香りも中のクリーミーさが楽しめます。

When it becomes spring, varieties of cheeses are available. The cheese surrounded by herbs
such as rosemary is one of the unique kinds. You can enjoy both its aroma and creamy taste.

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by miwakodastudio | 2017-04-13 07:00 |  └ Cheese

October 31, 2016 山のチーズ Cheese from Mountains

今月のクラスでお出ししている山のチーズ。秋、そして冬になると活躍するスイスのチーズ。
コクがあり体が温まる気がします。寒くなりました。暖かくお過ごしください。

Here is cheese from Swissfor this month's cheesed. Cheese from mountains are popular
during fall and winter. It has full-body and rich taste, which makes your body feel warm.
It is getting cold outside so stay warm.

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by miwakodastudio | 2016-10-31 07:00 |  └ Cheese

July 2, 2016 ブルーチーズの食べ比べ Comparison amang blue cheeses

パーソナルアートのクラスでは、同じタイプのチーズを食べ比べます。今回は世界のブルーの食べ比べ。
同じブルーでも青カビの量や模様が全く違い、お味は塩味やコクに影響します。
(2016年5月 パーソナルアートクラス 『母の日のテーブル』)

At the class of Personal Art, the same types of cheese are compared. For this time,
the comparison of blue cheese in the world was its aim. Even though it seems that
they are the same kind, the blue mold patterns and tastes are totally different
depending on the amount of blue and the production methods.
(Personal Art Class in May, 2016 Mother’s Day)

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by miwakodastudio | 2016-07-02 07:00 |  └ Cheese

November 18, 20 15 柔らかいミルクの味チーズ Milk in Taste

イタリアのピアーヴェ メッツァーノというセミハードのチーズ。昨日の青カビと違ってとてもまろやか、
口に含むと、まずミルクの甘味がふんわり広がり、チーズがちょっとと言う方におすすめのチーズです。
(ヨーロピアンのテーブル:7月アドバンスクラス)

The hard cheese called PIAVE MEZZANO from Italy. Compared to the blue cheese that was
introduced yesterday, the taste is very mild like milk. If you don't like cheese so much,
this is the one that you should try. (European Table: Advanced Class in July)

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by miwakodastudio | 2015-11-18 07:00 |  └ Cheese

November 17, 20 15 ゴルゴンゾーラ ドルチェGORGONZOLA DOLCE 

ヨーロピアンのテーブルでは、イタリアの赤白ワインと4種類のチーズのマリアージュを追求しました。
イタリアというと代表的なのが、青カビのゴルゴンゾーラ。ドルチは、青カビの中でもマイルド。
赤ワインだけではなく、フルーティな白ワインも美味しいと感じました。
(7月 アドバンスクラス) 

For European table, four different kinds of cheeses and Italian red and white wine were tasted
trying to find the best marriage. One of the representative Italian cheeses is blue cheese called
Gorgonzola Dolce, which is good not only red wine but also fruity white wine.
(Advanced Class in July)

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by miwakodastudio | 2015-11-17 07:00 |  └ Cheese

August 10, 2015 よくにたチーズ Similar Cheese

ルブロション ド サヴォワというサヴォア地方のチーズを買おうと愛宕のフェルミエにいきました。
残念ながらなく、がっかりしていたところ同じ地方のアベイ ド タミエというそっくりなチーズを
勧めてもらいました。クリーミィでほのかにナッツ香り、今夜の楽しみにします。

I went to a cheese shop called Fermier in Atago to buy the particular cheese, REBLOCHON DE
SAVOIE. Unfortunately there is this cheese. Instead, they recommended the similar cheese
called ABBAYE DE TAMIE from Savoie area as well. It tastes creamy with nuts aroma. I am
looking forward to eating it tonight.

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by miwakodastudio | 2015-08-10 07:00 |  └ Cheese